4Africa

4Africa

Vi er så stolt av å kunne presentere organisasjonen 4Africa i vår produktportefølje. Denne gjengen gjør en fantastisk jobb for kvinner i Uganda, og produktene er av skikkelig god kvalitet! Vi har vakre vesker og søte kosedyr fra 4Africa.

- det gledes!

På 4Africa sin hjemmeside kan man lese følgende:

"4Africa ble etablert i 2011. Mona Rege og  Elin Zenker Aune er bidragsytere i prosjektet.  I 4Africa-huset I Uganda produseres vakre produkter du blir stolt av å bære. Hvert unike produkt er håndlaget med et særpreget afrikansk-skandinavisk design. Inntektene gir nærmere 50 fattige/HIV-positive kvinner verdigheten av å skape et levebrød for seg og familien sin.

Gründerne i 4Africa ønsket ikke å drive et tradisjonelt bistandsprosjekt, men i stedet satse på "hjelp til selvhjelp". 

Vi gir opplæring innen hekling, smykke- og veskeproduksjon. Huset vårt i Mutungo er et samlingssted, produksjonslokale og kontor. Kvinnene i 4Africa får næringsrik mat hver dag og kunnskap om hygiene og hverdagsutfordringer. På sikt utvikler de også business skills.

Vi er opptatt av rettferdig handel. Vårt mål er at 4Africa i Uganda skal bli selvstendig og bærekraftig innen 2019. Vi vil gi kvinnene våre respekt, støtte og kunnskap. Ærlig arbeid bør være en menneskerett. Det skal vi hjelpe til med!

Gründerne i 4Africa er involvert i alle designprosesser. I fellesskap har vi workshops og brainstorminger for å utvikle oss og skape nye, spennende produkter til dere kunder.

I tillegg er vi så heldige at vi har knyttet til oss designerne Maren Moe Stokke og Siri Yran, som begge har mastergrad fra Arkitekt- og designhøyskolen i Oslo. De bidrar med designhjelp i tillegg til at de sitter i et produktutvalgsråd for fremtidige Win Win by 4Africa-produkter."

26.10.2017 09.44